Om at stå stille

En af de sværeste opgaver vi har som forældre er ikke at være vågen om natten, eller at hælpe med lektier, eller stå for madlavning og rydde bagefter og alt det der. I hvert fald så er det ikke sådan for mig. Jeg inddrager meget gerne mine børn i alt husarbejdet, da de  en dag selv skal stå for det og det er rigtig god vi får øvet os meget inden den tid.

 Det sværeste for mig var at stå stille. Vente. Ikke køre min egen agenda. Tillade at ting tager længer tid. Tillade at der er nogle ting der først skal gøres før jeg får lov til at lave mine ting som jeg også skal ha lavet, som vasketøj og alt det der. Vi lever i et samfund der hvor vi konstant skal lave noget. Løbe stærkere. Lave mere på den halve tid. Så når man så løber fra sit arbejdet for at nå hjem for at hente børn, for di man nu skal i butikken for at handle ind til aftensmad, så passer det rigtig skidt at børnene er trætte og må hvile hvert eneste skridt de tager. Eller om de lige skal plukke den der flotte mælkebøtte fordi det er noget de vil pynte op med derhjemme (og gæt hvem der får lov til at bære den hele vejen til butikken og tilbage). Det er svært når man skal kaste alt hvad man har fordi den lille har feber og man skal sidde en hel dag på sofaen og se Ramasjang selv om arbejdsmails vælter ind og telefonen ringer hele tiden.

Kære mor og far: tag den tiden i bliver stående stille og brug den fornuftig! Tag den tiden til at se dit barn. Mærk den som kvalitetstid! Ja, du kommer for sent, men det gør du alligevel – det der er forskellen er om du får en god eller dårlig oplevelse. Tag tiden til at lade dit barn græde færdig efter de har faldt – fordi det giver dem robusthed at få lov til at opleve deres følelser. Tag tiden til at plukke 3 mælkebøtter – fordi de plukker dem til dig! Tag dig tid til at se Ramasjang en hel dag, fordi du har også behov for at sidde ned. Om det bliver for kedelig så læs til afveksling en bog eller set jer til at tegne. Det er godt for dig også. Du får også en god dag!

Verden bliver ved. Vasketøjet går ingen steder, men det gør tiden – så pas på jer selv og på jeres børn og stå stille. Bare lidt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.