Chili con Carne

Jeg er jo den store tilhænger af batch cooking! Og Kødsauce går i stor stil her hjemme, men der er selvfølgelig andre ting der også kan laves i stor skala. Batch cooking er – for dem der ikke er kendt med udtrykket – når man laver meget mad på en gang, for så at fryse maden ned i portioner. Det tager ofte lidt længer tid, men ikke meget, og du kan få 4-6 ganger aftensmad du af det. Jeg bruger det også til at rydde du af mit køleskab, specielt til kødsauce (https://alamor.org/2017/05/03/pasta-bolognese/), så du får brugt alle resterne af grønt der passer til opskriften. Og denne gang blev det Chili con carne.

Det du trænger:

Ca 500 g hakkekød

2 dåser hakkede tomater

2 mellemstore løg

2 fed hvidløg

2 dåser bønder (jeg bruger kidney bønder)

1 glas soltørrede tomater

ca 1 tsk. kanel

en frisk chili eller 1 tsk. tørret chiliflager

ca 1 tsk. spidskommen

salt og peber

lidt mørk chokolade (jeg bruger 3-4 ruter)

Skræl og finhak løg og hvidløg i en foodprocessor. Steg det let sammen med krydderi på en pande og kom det over i en stor kasserolle. Du behøver ikke at tænde for varmen på kasserollen endnu. Steg hakkekød og kom det op i kasserollen. Kør de soltørrede tomaterne i foodprocessoren sammen med ca 1-2 spsk. af den olie de ligger i. Kom derefter de hakkede dåsetomater i og kør det hele sammen i foodprocessoren til det bliver en fin sauce. Kom det hele op i sammen med løg og kød og kog op. Tilset chokoladen og lad den smelte. Kom så hele kasserollen ind i en forvarmet ovn på 150 grader og lad den stå i 1,5 time. Derefter tag kasserollen ud og tilsæt afdryppede bønder. Sæt kasserollen ind igen i 30 minutter.

Viola – server med ris!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.