Hvordan kan du gøre julen mere værdifuld?

Endnu en gang kommer der et indlæg om julen. Nu har jeg jo haft nogle oplag omkring hvordan man kan lave smukke gaver af genbrug til de voksne. Og så kan vi jo sige, men det er ok, for os voksne er det jo ikke så vigtig med. Men er det ikke ok at købe brugt til jul? Jeg fandt et opslag på facebook fra TV2.dk hvor der stod: ”så får mit barn en hoppebold til jul, imens de andre får playstation” og det fik mig virkelig til at tænke. Bruger vi vores resurser rigtig? Har vi værdierne med på vej igennem? Er det vigtig at barnet får lige så flotte gaver som alle andre? Eller er det vigtigere at de får opmærksomhed og kærlige ikke stressede forældre?

 Oplevelsen bliver til det vi selv gør dem til, og vi gør tit noget når vi har mange følelser omkring forventningerne. Forventer vi at vi skal have masse dyre gaver, og får vi ikke det få bliver det en dårlig jul? Hvorfor? Fik du ikke alligevel god mad og andre, måske ikke så dyre gaver. Er vi mindre værd om vi ikke får dyre gaver? Er mor mindre glad for en?

 Jeg vil jo selvfølgelig selv at mine børn skal få det de ønsker sig. Og det vil jeg jo efterkomme så langt jeg kan, men vi har altså bare de penge vi har til at købe gaver for. Derfor gør min mand og jeg det sådan her:

  • Vi skriver en liste i starten af November
  • Black Friday køber vi ind så mange af de ting der står på listen som overhovedet mulig – det vi virkelig køber ind af er tøj til det kommende år, som også bliver til julegaver. 
  • Derefter laver vi en status på hvad vi har og hvad vi ikke har og finder ud af hvordan de sidste penge skal fordeles.

I år ønsker min datter sig en cykel. En ny pigecykel i hendes størrelse koster fra 1800 til 2600 kr og det har vi slet ikke penge til. Jeg vil dog stadig at hun skal få en cykel – så jeg har en aftale med i dag hvor jeg kan komme og købe en cykel til 300 kr brugt. 

Så i jeg kunne tænke mig at I reflekteret over: Gør det noget at købe brugt til jul? Er det vigtig at det er nyt når oplevelsen bliver den samme?

Husk at julen er der for at skabe samvær og hygge – og det gør slettes ikke noget om du fortæller dine børn hvad julen egentlig drejer sig om.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.