Har nogen fortalt dig? You got this!

Jeg kan huske der jeg sat på sofaen med den lille ny, der var gået 3 dage siden fødsel af mit første barn og jeg havde faktisk ikke sovet ret meget. Jeg sov ikke så meget op til fødselen da veerne startet om aften, og varet i 26 timer før hun var ude. Derefter sov jeg måske 3 timer efter vi kom hjem (4 timer efter fødsel), og derefter var jeg på sporadisk 2 timer søvn det næste lange stykke tid. Det var mit første barn og jeg følte mig måske lidt hårdt ramt. Jeg kan huske den ene sundhedsplejerske jeg havde på besøg. Hun var ikke den normale, for hun hold ferie. Vi sat og talte om afføring og amning og hvad ellers er med en sådan lille ny. Og jeg sagde ”jeg kunne ikke ha klaret det uden min mand” som i at jeg skulle dele æren for det raske barn med ham. Og hun svaret ”jo det kunne du”.

Det er den mest underlige respons tænkte jeg i et langt stykke tid efterfølgende, men det er også ord jeg har holdt fast i! For er de ikke så sande? Og er de ikke det selv om man ikke er mor, men bare kvinde. For det er klart vi kan! Helt alene!

Det kan godt være at vi taber hovedet, mister overblikket, sætter os ned for at græde. Det kan godt være du står der og føler at alt håb er ude og der er ingen der til at redde dig, men det er det faktisk – DIG! Du har din egen ryg og du kan! Helt alene!

Den gang brugte jeg de ord, til at komme mig igennem den krise de fleste parforhold står i efter de har fået små børn. Hvis det ikke går, så går det ikke – jeg skal nok komme op igen alligevel. Og for nylig bruger jeg dem for at bygge mig selv op efter dårlige arbejdsforhold. Det er klart jeg kan, jeg kan en hel masse ting – og jeg skal da selv tage ansvar for hvad jeg vil gøre og hvordan. Og jeg er selvfølgelig verdiful.

Og det er når vi gør det – har vores egen ryg – at løsningerne kommer til syne. Efter man kommer ned fra adrenalinet og panikken stilner. Stormen lægger sig og det bliver igen nemmere at se. Klart du kan!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.