Hvorfor en dagbog ikke er en skidt ide

Har I det også sådan nogle gange at man løber igennem dagen og vejrtrækningen er helt øverst i skulderene hele tiden og man får ikke rigtig fornemmelse af den der jordnærhed som man faktisk kunne ønske sig.

Jeg er en af de der hvor jeg virkelig ville have en time, kun en time, til Yoga en gang om ugen for at kunne komme ned at mærke mig selv. Det har jeg som sådan ikke tid til, eller om jeg får tid til det så er det måske ikke Yoga der prioriteres. Og så kan man jo prøve at lave Yoga sammen med sit barn, jo, men vejrtrækningen er nok ikke af den samme kvalitet som måske var målet.

Det der med vejrtrækning er lidt interessant da mange går rundt med en højere vejrtræknings frekvens, og der er så mange ting der bliver bedre ved at få frekvensen ned. Man forbedrer sit optag af ilt, man forbedrer sin cirkulation af den ilt og man forbedrer sit nervesystem. Og så må man jo godt dykke ned i hvorfor, men jeg ser det lidt som lige meget, for jeg kan jo godt mærke det når jeg kommer ned i min vejrtrækning og hvilken ro der kommer over mig.

Jeg er dog også den type der overtænker alt. Så når jeg skal lave vejrtrækningsøvelser tænker jeg altid; ”Åh nej, jeg kom du af rytmen” eller ”Åh nej, jeg holdt den ikke 5 sekunder” eller ”Åh nej, jeg glemte at tælle” eller noget andet i samme stil. Så sidder jeg jo egentlig og fokuserer mere på hvad jeg gjorde forkert end det der faktisk skal gøre godt.

I det her forløb hvor jeg har ændret rigtig mange ting i mit liv er jeg begyndt at skrive dagbog for at få nogle af de ting jeg har i hovedet ned på papir. Der er ikke ”i dag sagde den her det her til den..:” eller noget, men mere de ting der kommer til mig når jeg sidder med den. Om det så er en tegning eller en liste over de ting jeg er taknemlig for.

Det jeg dog opdaget, i mens jeg sat med min dagbog, var at min vejrtækning blev rolig. Og i de tilfælde, pragmatisk som jeg er, tænkte jeg – så kan jeg krydse af 2 gode ting jeg har gjort for mig selv i dag: Jeg har kommet ned i vejrtækningen og jeg har skrevet om det vigtige der sker inde i mit hoved.

Min pointe er, hvem siger at det ene skal komme før det andre? Gør tingene på din egen måde!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.