Hel kylling

Den mest perfekte stegte kylling har jeg fået opskrift på af Jamie Oliver. Måske jeg ikke følger opskriften helt, men uanset hvor meget man varierer går den aldrig galt. Men jeg har et særlig tips til denne opskrift – invester i en god kylling, gerne en fritgående. Man smager forskellen!

1 hel kylling (1200-1600g)

Ca 50 g smør

En god håndfuld frisk timian

En god håndfuld frisk rosmarin

Salt

Peber

Så mange kartofler du nå har lyst til

Så mange gulerødder du nå har lyst til

Creme fraich

Tag kyllingen og smør ud af køleskabet et par timer inden fu går i gang. Når du går i gang: læg kyllingen på en bradepande eller i en form. Lav kryddersmør ved at hakke urter og blande in rigeligt med salt og peber. Gnid kryddersmør ind under kyllingens skind. Forsøg dog også med at nå lårene, de kan sagtens nås fra åbningen mod brystet. Gnid resten af smører udenpå skindet. Kom kyllingen i en forvarmet ovn på 225 grader i 15 minutter. Derefter sænkes temperaturen til 180 i ca en time.

Server med rustikke (læs: kun vasket) bagte gulrødder og kartofler (om du vil have fremgangsmåde så se her: https://alamor.org/2017/06/04/chicken-nuggets-and-fingerfoods/) og creme fraich. Spar altid på resterne! De kan bruges! Find inspiration: https://alamor.org/2018/06/21/frittata-med-kylling/, https://alamor.org/2017/05/17/naesten-thai-kyllingegryde/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.