Svinemørbrad i efterårsfarver med kartoffelsalat 

En af vores favoritter er helt klart svinemørbrad. Og vi bruger denne opskrift både til varm servering og til koldtbord – og til anledningen weekendens barnedåb blev den skåret i tynde skiver og serveret med kartoffelsalat. Fremgangsmåden er den samme. 
Svinemørbrad
Timian
Rosmarin
Oregano
Salt
Peber
Olivenolie

Kartoffelsalat:
1 kg kartofler
2,5 dl creme fraiche
3 charlotten løg
3 fed hvidløg
3 syltede agurker
1-2 dl majonæse
Lidt ketchup
Salt
Peber

Om sommeren holder de fleste urter udenfor og det gør at urterne farves efter vejret. I år er mine i efterårsfarver og det gør det meget nemt at lave smuk mad. Pluk Timian, rosmarin og oregano og riv bladene og kom dem på et skærebræt med olivenolie, salt og peber. Rul svinemørbraden rundt i blandingen og kom den i ovnen på 220 grader med et stegetermometer i. Det tager ca 20 minutter for stegen at være færdig og kærnetemperatur skal være ca 66 grader celsius.

Kartoffelsalaten kan godt laves en dag i forvejen, men den er også dejlig at servere lun.   Finhak løg, hvidløg og syltet agurk. Bland det sammen med creme fraiche, majonæse, salt, peber, og lidt ketchup (Vi bruger Heinz). Vask og skær kartofler i bider og kog dem. De kan fint bruges med skrællet på for et mere rustikt look. Held vandet fra og bland kartoflerne med de andre ingredienser. Voila!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.