Flødekartofler og kalkunbryst på en onsdag

​Jo, man kan godt have flødekartofler på en hverdag. Egentlig er det også meget nemt. Måske ikke så sundt, men nogle ganger skal man jo belønne sig selv for hvad nu end man har gjort godt en dag. Eller måske ønsker man bare lidt comfortfood på en regnfuld sommerdag. Nemt er det ihvetfald. Jeg lavet aftensmad efter denne opskrift med børnene der kigget på fra bænken, og bagefter gik vi og leget til det hele var ferdig 👌
1/2 kalkunbryst
5 kartofler
1 charlottenløg
1 fed hvidløg
4 gulerødder
3-4 dl fløde
Lidt revet ost
Smør
Salt
Peber

Start ca 1 time før aftensmad

Vask kartoflerne. Skær dem i tynde skiver og over i en ovnfast form. Skær løg og hvidløg også i tynde skiver og bland det ind med kartoflerne. Held fløde i formen op til 2/3. Kom den ind i på 170 grader i en forvarmet ovn.

Efter 30 minutter. Vask gulerødder og snit dem i 2. Læg dem i bunden af en andet ovnfast form. Kom salt og peber på kalkunbrystet og brun det på alle sider i en varm pande med smør. Kom den ovenpå gulerødderne og med et stegetermometer i. Når du sætter den ind i ovnen drys lige noget revet ost på kartoflerne også. Lad det hele stå til kærnetemperatur når 66 grader. Og server!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.