Vaniljesnurrer (eller kanel)

Jeg har ikke brugt denne opskrift på to og et halvt år. Ganske så præcist faktisk, da jeg sidst gang lavet snurrerne var jeg højgravid med min første. Jeg er så heldigt denne gang at jeg har fået en sove-pige, så selv om opskriften kræver lidt arbejde, har jeg fint kunne lave 2 batch. En med kanel og en med vanilje.
Dej (til enten kanel eller vaniljesnurrer):
50 g gær
150 g smør
3 dl letmælk
3 spsk sukker (+ en for en lykkelig slut)
1 æg
Så meget hvedemel som der er brug for

Vaniljesnurrecreme:
150 g Smør
2 dl sukker
2 dl flormelis
Vanilje sukker
1 vanilje stang

Kanelsnurrecreme:
150g smør
4 dl sukker
2 spsk kanel (eller mere om du vil)


Smelt smør i en kasserolle. Tilsæt mælk til smørret så bliver det omkring 37 grader. Tilsæt gær og lad den opløses i mælk/smør. Derefter tilset æg og bland sammen. Bland det tørre sammen. Start med ca 5 dl mel. Tilsæt det våde og derefter tilsæt mel til dejen fint slipper kanten på bollen. Lad den hæve i 1,5 timer på bænken. Slå den ned og tilsæt evnt lidt mel om nødvendig. Lad den hæve under plastfolie i køleskabet i 1 time.

Nu er dejen klar. Bland blødt smør og sukker med enten kanel eller vanilje. Rul ud dejen en kagerulle så den ville passe med en bradepande eller lidt mere. Smør creme på dejen og fold den over en gang. Skær dejen i strimler og snur den om sig selv til den ligner en bolle. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Steg i ovn på 200 grader i 15-20 minutter. Pensle evnt med æg først om du vil. 

One Reply to “Vaniljesnurrer (eller kanel)”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.