Pizza!

 

Pizza er alles favorit og om i laver den hjemme kan i være sikker på at der kommer de rigtige ingredienser i og i kan være sikker på at holde kemien udenfor. Og ikke bare det, men det kan være lige så nemt som at gå forbi pizzamanden. Det her er mit ultimative Life hack tips:

Brug opskriften til kødsaucen i pasta bolognese (https://alamor.org/2017/05/03/pasta-bolognese/) – eller brug resterne fra da i havde pasta kødsauce i går – eller om i har været rigtig smarte så brug en af de nedfrysede poser kødsauce du lavet ved sidste batch cooking (https://alamor.org/2017/05/13/the-importance-of-batch-cooking/).

Det du trænger til dejen er:

5-7 dl mel

½ pakke fersk gær

3 dl vand

Salt

Olivenolie

Sukker

 

Topping:

Tørret oregano

Revet ost

Set en dejen til pizzabunden ca. 2 timer før du skal servere. Alternativt, om I skal du på tur og kommer sent hjem: set dejen i køleskabet efter den har fået 10 minutter på køkkenbænken først (for at starte gærcellerne), så er den klar når I kommer hjem.

Kom ca. 5 dl hvedemel i en bolle. Skub melet op langs siderne så du laver en bolle i melet – heri skal du komme gær, vand, ca. en spiseske olivenolie, en spiseske sukker og en knivspids salt. Start med løse op gæren så den bliver homogen i blandingen. Derefter bland lidt og lidt mel ind i blandingen til alt melet er blandet ind. Hvis dejen stadig er våd så tilset lidt mere og lidt mere indtil den får den rette konsistens. Konsistensen skal være sådan at dejen find slipper væggene på bollen uden at klistre, men uden at være for «tør» eller for melet. Drys lidt mel på toppen og kom plastfolie og et rent viskestykke ovenpå. La dejen stå på bænken i ca. 1 time (det gør ikke noget om det står lidt længer).

sofie pizza kødsauce

Forvarm ovnen til 200 grader og rul dejen ud på en bladepande. Et lille tips for at forhindre at dejen klistrer sig til kagerullen er at komme noget olie på den først. Kom kødsauce på pizzaen efterfulgt af ost. Kom tørret oregano på toppen og bag pizzaen i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til osten er gylden.

 

 

One Reply to “Pizza!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.