Frikadeller på to måder

Frikadeller er nemme fordi meget kan laves på forhånd (i foodprocessor) og de er nemme at variere til forskellige retter – for eksempel frikadeller med kartofler og brun sauce eller pasta med frikadeller og tomat, eller du kan bruge frikadellerne til opskrifter som tomatsuppe med frikadeller (https://alamor.org/2017/06/11/tomatsuppe-med-frikadeller/). 

Her præsenterer jeg 2 nemme måder at lave dem på. Det er den hurtige måde og den forenklede traditionelle måde. Men de starter begge to med det samme.
Ca 300 g hakkekød
1 løg
1 æg
1 spiseskeer mel
0,5 dl sødmælk (eller fløde om du har til overs)
Godt med muskat (måske en hel spiseske om du tør) – om du ønsker at bruge andet krydderi kan man bruge fetaost og urter for græske frikadeller som et eksempel

(Denne del kan godt laves dagen i forvejen – hvis du for eksempel ha en annen hakkekødsret hvor du alligevel er i gang. Om du laver den dagen i forvejen – still bare den ferdig blandede frikadellemasse i køleskabet med plastfolie over eller i en plastpose)

Kom løg, hakkekød, mel, mælk, muskat (evnt andre krydderi) og æg i en bolle eller i din foodprocessor (jeg plejer at bruge foodprocessoren på hakkefunktionen). Om du ikke bruger foodprocessor så finhak løg inden den kommer i bollen. Bland det godt og kommer det i en pose/plastfolie til opbevaring i køleskab.

Den forenklede traditionelle:
Kom det ferdige blandede kød i en frysepose og klippe et hjørne af, derefter kom massen ud direkte i panden.
Kom smør på en varm pande og lav små frikadeller ved at mase massen ud af posen. Det gør ikke noget om de ser fjollet ud. De smager godt alligevel. Steg ved høj varme og vend ofte til de er gennemstegte.

Om du ikke har tid til at stå og vende frikadellerne, så brug den hurtige metode: Forvarm ovnen til 200 grader og læg noget bagepapir på en bradepande. Lav frikadellerne og kom dem på bagepapiret og derefter ind i ovnen i 15-25 minutter, afhængig af størrelsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.