Kalveculotte på den hurtige måde

Det bedste med weekend hyggemad er når man ikke skal bruge masser af tid i køkkenet, men stadig ender op med en søndagsmiddag en kernefamilie værdig. Det tog mig kun 15 minutter i køkkentid for at få denne lækkerhed på bordet.
1 kalveculotte
Så mange kartofler i kunne ønske jer
Så mange mais i kunne ønske jer
1/2 broccoli
Salt
Peber
Olivenolie
Rosmarin
Timian
Ost
Smør

Forvarm ovnen til 185 grader.

Puds kalveculotten lidt, men ikke brug meget tid på det – vi kalder det der ikke pudset rustikt 😉 husk at lade fedtet være på for bedre smag. Hak noget rosmarin og timian. Kom olivenolie, salt og peber, rosmarin og timian på  culotten og steg den på en varm pande, ca 3 min på hver side. Smid den i en ildfast form og med et stegetermometer. Stegen skal stå ca 1 time. Temperaturen skal være ca 66 grader for en medium bøf.

Vask og halver alle kartoflerne. Kom lidt olivenolie på den skårne side og smør det ud. Kom salt og peber på og kom kartoflerne i en ildfast form. Kom dem ind sammen med stegen og lad dem stå lige så længe som stegen. Ca 15 min før stegen er ferdig, kom lidt ost på kartoflerne og lad osten blive gylden.

Steg mais på en varm stegepande med masser af smør i en godt kvarter og kog broccolien et par minutter inden servering.

Brug skyen fra stegen som sauce – bon apetit!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.