Laksecarbonara

Måske en lidt fedtet affære, men jeg har den holdning at om man skal lave noget med fedt – so go for the real deal. Selvfølgelig kan man vælge et produkt med lavere fedt indhold om man ønsker det. Fisk er dog sundt og denne opskrift kan selv min mand, der ikke kam lide fisk, spise.

2-3 laksefileter

Den svamp du kan lide

2 fed hvidløg

Smør

Fløde (evnt en madlavningsfløde med mindre fedt for et sundere alternativ)

Ca. 3 cm raspet parmesan

Olivenolie

Spaghetti (eller anden pasta)

½ broccoli

1-2 rødbeder

Salt

Peber

 

Kog op vand i en kasserolle med olivenolie og salt. Når vandet koger kom pastaen i.

Rens og skær svamp og hvidløg. Kom svamp og moset hvidløg på en varm pande med smør og olivenolie. Tilsæt salt og peber. Efter svampen er brunet, skub den til siden i panden og kom laksefileterne på panden. Ikke køb frosne laksefileter – køb fersk og heller lidt for meget. Den ekstra laks kan du selv fryse ned (uden at fisken behandles med lage), i enten om du har nok til flere fileter eller rester kan bruges til fiskefrikadeller (https://alamor.org/2017/05/01/fiskefrikadeller-og-bagte-kartofler-med-kryddersmoer/).

Steg fisken ca. 2-3 minutter på hver side på stærk varme og derefter skru ned for varmen og tilset fløde, nok til at det er ca. en halv til en hel cm i bunden af panden. Tilsæt raspet parmesan og lad det smelte ind i saucen.

2 minutter før pastaen er færdig, kom broccolien i vandet i små bundter. Server med rå raspet rødbede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.