Svinemedaljonger med sødekartofler og bagte rødbeder

Dette er den samme opskrift som kylling med sødekartofler (https://alamor.org/2017/05/03/kylling-med-soedekartofler-og-groentsager/), men passer bedre til den der bedre kan lide svinekød – eller til den der har en svinemørbrad at brænde af – eller bare for variationens skyld.

½-1 svinemørbrad

4 sødekartofler

1 kartoffel

3 gulerødder

1 stor eller 2 små rødbeder

1 stor ske cremefraiche

pinjekærner

Stegesmør

Salt og pepper

Olivenolie

Timian (om du har)

 

Forvarm ovnen til 225 grader. Skræl og skær rødbederne i mindre rustikke bidder og kom dem i en ildfast form. Held lidt olivenolie, og kom lidt salt og pepper på. Om du har en kvist timian, hiv bare bladene af og kom dem i den ildfaste form. Vend det hele sammen godt og læg et låg av stanniol over. Det skal bages i ca. 25-30 min.

Skræl sødekartoflerne og kartoflerne og skær dem i store bider og kog dem med lidt salt. Om du ikke har 4 sødekartofler, men for eksempel 3, skift bare den ene sødekartoffel ud med en vanlig kartoffel. Skræl gulerødder og skær dem i stænger. Kog gulerødderne i sammen med sødekartofler og kartofler.

Skær svinemørbraden op i medaljoner på ca. 1-2 cm tykkelse. Ha stegesmør på en pande og lad den blive rigtig varm inden kødet kommer på. Krydre med salt og pepper. Lad medaljonerne stege mindst 3 minutter på hver side ved, derefter gennemsteges kødet ved lav varme om nødvendigt. Vend med jævne mellemrum. Kom pinjekærnerne til slut så de lige kan brunes

Hæld vandet fra grøntsagerne. Mos kartoflerne og tilset ca. en spiseske stegesmør og en stor ske cremefraiche. Smag til med salt og pepper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.