Chicken nuggets and fingerfoods

kyllingenuggets med Sarah

Der har været lidt stille fra mig i en periode. Jeg har lige haft en lille barselspause. Jeg ventet mit andet barn den 29/5, og hun kom så en dag før tid. Så denne gang er vi 2 der laver mad – og vi laver hele familiens favorit – nuggets!

2 kylling fileter

Ca. 3 cm raspet parmesan

Ca.  0,5 dl rasp

Ca. 0,5 dl sesamfrø

1 æg

3 kartofler

2 sødkartoffel eller 3 gulerødder

Agurk

1 Avokado

½ Lime

1 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

Olivenolie

Salt og pepper

Cremefraiche

Forvarm ovnen til 225 grader C.

Du kan også bruge dine gamle kogte kartofler fra dagen før til denne ret. Skær kartoflerne i stænger og kom dem i en ildfast form eller på en bradepande. Skræl og skær gulerødder eller sødekartofler i stænger og kom dem i den ildfaste form med kartoflerne. Hæld over lidt olivenolie og kom på lidt salt og peber. Vend det hele godt sammen. Kom det i ovnen for at bage i ca. 25 til 30 minutter, eller til grøntsagerne er gylden brune.

Skær kylling fileterne i nuggets. Kom ægget i en bolle for sig, og rasp, parmesan og sesamfrø i en bolle for sig. Bland godt i begge boller. Kom nuggetsene først i ægget, og derefter over i rasp mixen. Pas på at hele kyllingen bliver godt dækket. Læg nuggetsene med rasp på en tallerken et par minutter for at «samle sig» før de kommer på en varm pande med smør. De steges til de er gylden brune på alle sider. Vend ofte. Det tager ca. 5-7 minutter afhængig af størrelse.

Skær agurk og rød peberfrugt op i stænger. Kom en avokado i en blender (jeg bruger en herbal-cutter fra Tupperware – nem, lille og hånddreven), sammen med en rød peberfrugt stang og et fedhvidløg, samt saften fra en halv lime. Blend det hele og voila – guacamole!

Server det hele sammen med guacamole og cremefraiche som dip.

One Reply to “Chicken nuggets and fingerfoods”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.