Mysli til hverdagsluksus

Den ultimative selvforkælelse er at lave sin egen mysli – det lyder vildt besværlig, men når man kommer i gang er det ikke så slemt. Jeg tror nok at det ikke er billigere end at købe det, men det er jeg ligeglad med (mest fordi jeg har masse allergi og ikke tåler halvparten af det der er i en myslipose) for så kan jeg få alt det dejlige guf jeg vil i MIN egen mysli. Og så kan man også gå lidt madspild fokus i den, da jeg godt kan finde på at smide det fra bunden af en Kelloggs pose man ikke rigtig synes er sjovt at putte i sin cornflakes, eller man stille og rolig kan bruge op den morgenmadsblanding manden købte for at prøve noget nyt (læs sundt), der smager ad h**** til.

Jeg har en opbevaringscontainer til min mysli – og til denne bruger jeg denne opskrift – det holder til minimum 2 uger. Men du kan jo smide i det du ønsker.

 

1 pakke grovvalsede havregryn

1 pakke usaltede cashewnødder (ca. 80-100 g)

1 pakke usaltede pistacienødder (ca. 80-100g)

1 dl græskarfrø

Ca. 3 dl af en 5 korns blanding

Ca. 3 dl puffede rugkærner

1 dl tørrede tranebær eller en pakke tørrede blåbær (eller begge dele)

Ca. 3 dl af de rester vi har af morgenmad (gammel corn flakes eller det manden nu har købt der ikke bliver spist)

½ pakke honning

 

Men jeg har også prøvet:

Tørret mango (skal dog skæres i bidder med kniv)

Tørrede bananer

 

Smid alt på nær nødder og græskarfrø sammen i en beholder. Nødderne og græskarfrøene skal lige grov hakkes – jeg gør det en foodprocessor (bare giv et par sekunder omgang – foodprocessoren behøves ikke vaskes bagefter, bare skyld med vand). Smid så de grovhakkede nødder i resten af blandingen.

Jeg plejer at bruge en stor wok til selve honningristingen og jeg gør det hele i 2 omgange. Tag ¼ af honningen (køb nu den billige, lidt tykke honning blomsterhonning!)  og smelt i wokken. Når det er smeltet, kom halvparten af mysliblandingen i og rør det hele sammen. Det skal ikke stå og varmes, det skal kun blandes sammen. Kom blandingen så over på et bagepapir og gå i gør det samme med andre halvdel.

Lad det lige køles af inden du kommer det over i beholderen. Jeg spiser den med skyr og blåbær.

mysli

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.