Fiskefingre med hjemmelavede fritter

Denne opskrift er meganem og kan bruges både til fisk og kylling – om man bruger den til kylling får man nuggets – men det bedste af alt er at du kan servere noget til børnene der virker som fast food, men som egentlig er sundt og godt. Køb heller for meget fisk en for lidt og samle resterne af fisken i fryseren til den gang du vil lave fiskefrikadeller – https://alamor.org/2017/05/01/fiskefrikadeller-og-bagte-kartofler-med-kryddersmoer/

 

Ca. 200-300 gram torskefilet

Ca. 3 cm raspet parmesan

Ca.  0,5 dl rasp

Ca. 0,5 dl sesamfrø

1 æg

3-4 kartofler

Ca. 5 cm Agurk

Lidt feta

Smør

Olivenolie

Salt og pepper

Forvarm ovnen til 225 grader. Vask kartoflerne og skær dem i båder. Kom dem i en på en bradepande med bagepapir. Kom olie og salt på, vend det godt sammen og kom dem ind i ovnen i ca. 30 minutter eller når til når de er gylden.

Skær torskefileten i «fingre». Kom ægget i en bolle for sig, og rasp, parmesan og sesamfrø i en bolle for sig. Kom fiskefingrene først i ægget, og derefter over i rasp mixen. Pas på at hele fisken bliver godt dækket. Læg fingrene med rasp på en tallerken et par minutter for at «samle sig» før de kommer på en varm pande med smør. De steges til de er gylden brune på alle sider. Det tager ca. 5-7 minutter afhængig af fingrenes størrelse.

Server med agurk i bidder og feta.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.