Mac’n’cheese med pølse bider

Måske ikke verdens sundeste ret, MEN den dag du står og har 2 pølser der er ved at være for gamle (eller du har rester tilbage fra pølse og rodfrugter opskriften – https://alamor.org/2017/05/01/poelser-paa-tomat-og-rodfrugtseng-og-kartoffelmos/) , og den der tur til butikken ikke rigtig har fået den opmærksomhed den skulle. Nu står du så derhjemme i den værste ulvetid med 2 små der hænger i stolene af sult – så er denne fin.

1-2 pølser

1 æg

Ca. 1 spiseske stegesmør

Ca. 1 spiseske hvedemel

3-5 dl mælk

1 pose revet ost (eller riv resten af den gamle ost der ikke længer duer til madpakken)

Pastaskruer (el. lign)

Kardemomme

Olie

Salt

Rasp/nødder/sesamfrø (ikke noget krav)

Forvarm ovnen til 200 grader. Kog pastaen i en stor kasserolle med lidt salt og olie. Imens pastaen koger, ha smør i en kasserolle og smelt det. Når smørret er smeltet slå varmen ned og tilset mel. Rør det sammen til det bliver en tyk masse. Tilset mælk (gerne lidt og lidt så saucen ikke bliver for blød). Kog op saucen, rør konstant. Bliver saucen for tyk – tilset lidt mere mælk og kog op igen. Når saucen har den rigtige konsistens (ca. som en bearnaisesauce), tilset kardemomme og halve ost pakken og set varmen ned så saucen kun kommer en boble en gang imellem.

Skær pølserne i små bidder og steg dem så de bliver brunet. Læg dem i en ildfast form. Når pastaen er næsten færdig (kogt, men stadig lidt hård) hæld vandet af og hæld pastaen over i den ildfaste form med pølserne. Tilset et æg til den hvide sauce og rør hurtigt, inden ægget når at koagulere. Hæld den hvide sauce over pasta og pølser og vend det hele sammen. Strø resten af osten på toppen og gratiner i ovnen i ca. 15 min (eller indtil osten er blevet gylden).

Og om du vil have en mere crispy top, så bland lige rasp og sesamfrø i det sidste ost du smider på toppen. Jeg brugte hakkede græskarfrø denne omgang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.