Pasta bolognese

pasta kødsauce sofie

Når jeg laver denne så laver jeg den tit som ”batch cooking”. Det er supernemt, det tager ikke meget mere tid, og man får også ryddet ud af køleskabet. Har du for eksempel en halv pose gulerødder tilbage du tænker strækker den lige lovlig langt, eller en halv/hel squash der ikke endnu er blevet brugt? Rester af svampe, selleri eller fennikel kan også bruges. Det gir mere fyld og smag, samt du slipper at smide det ud. Bare fyld på i poser bagefter og smid i fryseren. Kødsaucen kan også bruges som pizzafyld eller fyld til lasagne. Ved batch cooking anbefaler jeg at bruge en foodprocessor, da det kan tage ret lang tid at hakke/raspe grøntsagerne selv. Cluet i batch cooking er at stege lidt og lidt af gangen. F.eks. steg løg – sluk for varmen. Steg så kød i en pande og kom over til kasserollen med løg. På den måde bliver man ikke overvældet og brænder ikke maden på.

Når jeg laver denne, ganger jeg som regel opskriften med 3 (måske 4 når det gælder hakkede tomater). Det gir ca. 6x nem aftensmad om man tager ca. 1 L af til hver portion.

Ca. 500 g hakkekød

1 løg

1 peberfrugt

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 dåse hakkede tomater

1 lille dåse tomatpure

(man kan godt også bruge et glas dolmio om man ikke vil bruge hakkede tomater og tomatpuré, men det bliver lidt dyrere)

Spaghetti

Tørret oregano

Smør

olie

Salt og pepper

 

Kog op pasta i en stor kasserolle med lidt salt og olie i. Rens og fin hak løg og hvidløg. Har du svampe er de gode at stege sammen med løg og hvidløg. Finn en stor stegepande (ved batch cooking plejer jeg at stege løg og hvidløg i den store kasserolle jeg til slut ender med) og kom smør i. Steg løg og hvidløg først i nogle minutter før du tilsætter kødet (ved batch cooking – steg kødet i en pande ved siden af og kom det over i kasserollen eftersom det er blevet brunet). Pas på at det hele bliver brunet godt.

Skræl gulerødder og rasp dem. (Rasp gerne også andre grøntsager du lige har ved hånden som snart skal smides ud). Rens og vask paprika og hak i passende bidder. Når kødet er brunet, kom alle grøntsagerne i sammen med de hakkede tomater og tomatpuréen (om jeg er virkelig crazy hakker jeg gerne også et glas soltørrede tomater i olie og kommer det i denne ret). Kog op og lad det koge i ca. 5 til 10 minutter ved lidt lavere varme. Tilset Oregano og smag til med salt og pepper.

Når spaghettien er færdig, hæld vandet af. Du kan evnt tilsætte en lille klat smør for at få lidt mere smag på spaghettien. Server med revet ost (evnt raspet parmesan) til.

3 Replies to “Pasta bolognese”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.