Kylling med sødekartofler og grøntsager

Denne opskrift er virkelig en af de nemme. Det er som skær – steg/kog – server. Det bedste med den er at den også er ret mager. Ved at skifte ud kartoflerne (nu ved jeg jo godt at der er en kartoffel med – kun for fyld og farvens skyld) med sødekartofler, minimerer du faktisk antallet kulhydrater. I tillæg er kylling magert kød. Det bedste er at børn elsker simpelthen den dejlige sødekartoffel – set dig ned til ren og kær familiehygge!

sødkartoffelmos

2 til 3 kylling bryst

4 sødekartofler

1 kartoffel

3 gulerødder

½ broccoli

1 stor ske cremefraiche

pinjekærner

Stegesmør

Salt og pepper

Estragon

Avokado

Agurk

Fetaost

Skræl sødekartoflerne og kartoflerne og skær dem i store bider og kog dem med lidt salt. Om du ikke har 4 sødekartofler, men for eksempel 3, skift bare den ene sødekartoffel ud med en vanlig kartoffel. Skræl gulerødder og skær dem i stænger. Vask og skær broccoli i små bundter. Læg gulerødderne i sammen med sødekartofler og kartofler. Broccolien skal først i det kogende vand 2 minutter før det hældes fra.

Ha stegesmør på en pande og lad den blive rigtig varm inden kyllingen kommer på. Krydre med salt og pepper og estragon. Lad kyllingen stege mindst 3 minutter på hver side ved, derefter gennemsteges kyllingen ved middels varme. Vend med jævne mellemrum. Kom pinjekærnerne i når kyllingen er ved at være færdig, så de lige kan brunes

Hæld vandet fra grøntsagerne. Fisk ud broccoli og gulerødder og server dem ved siden af. Mos kartoflerne og tilset ca. en spiseske stegesmør og en stor ske cremefraiche. Smag til med salt og pepper.

Evnt kan man tilsætte smørret fra kyllingen. For lidt ekstra bid: tilset hakket frisk chili og saften fra en halv lime.

Server med avokado og agurkesalat med fetaost.

 

PS: Denne ret kan også serveres med svinemedaljonger om man ikke har kylling – om det er tilfældet skær medaljoner ud af en halv svinemørbrad og tilset ikke estragon.

One Reply to “Kylling med sødekartofler og grøntsager”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.