Pølser på tomat og rodfrugtseng og kartoffelmos

Nogle ganger har man bare lyst til pølse. For at ikke servere den kedelige ”pølse med kartoffelmos” som også mangler lidt vitaminer, kan man servere den lækre nemme version af bagt pølse i ovnen med masser af dejlige grøntsager – og kartoffelmos selvfølgelig. Bon apetit!

5 pølser af god kvalitet

En stor håndfuld cherrytomater

2 gulerødder

1 rødbede (gul eller rosa)

1 Løg

3-4 kartofler

1 ske cremefraiche

Smør

Balsamico

Olivenolie

Tørret Oregano

Tørret Laurbærblade

Frisk Timian

Frisk Rosmarin

Salt og pepper

Nogle ganger smider jeg også i nogle rustikt skårede snackpepper, hvis de er ved at blive gamle – eller bare for at fylde op lidt mere om vi har en gæst.

Forvarm ovnen til 225 grader. Lav små snit i pølserne for at undgå at de sprækker. Skræl gulerødder, rødbede og løg og skær dem i rustikke stykker (med lidt størrelse på). Ha grøntsagerne i en ildfast form og tilset cherrytomater og pølser. Tilset balsamico og olie (i lige mængder), nok til at hele formen får lidt væske tilført. Derefter smid lidt tørret oregano og et par tørkede laurbærblade i, og tilset ca. en halv håndfuld hakket frisk timian og rosmarin. Tilset også lidt salt og pepper. Når alt er i formen – vend det hele rundt så krydderier og væske fordeler sig –  og ind i ovnen ca. 30 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i store bider og kog dem med lidt salt. Når de er færdige (efter ca. 10-15 min). hæld vandet af og tilset lidt smør og en spiseske cremefraiche. Mos kartoflerne og smag til med salt og pepper.

pølseret før steging

One Reply to “Pølser på tomat og rodfrugtseng og kartoffelmos”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.